WIE BEN IK?

creatieve duizendpoot

TINE BROUCKE

Wie ben ik?

Geboren in de jaren ’80 te Kortrijk. Opgegroeid in de nineties 🙂 te Menen. Ondertussen getrouwd en de trotse mama van 2 (kleine) sloebers. Als sportieve creatieveling heb ik zowel een diploma ‘bachelor lichamelijke opvoeding’ als een diploma ‘bachelor new media and communication technology’. Beide diploma’s en een paar jaar werkervaring werden gecombineerd waardoor ik 4 jaar les gaf aan de studenten van het ‘graduaat Multimedia en informatietechnologie’ in de Howest te Kortrijk.

Fotografie

Mijn liefde voor fotografie gaat al ver terug. Van de wegwerptoestellen uit het kruidvat, tot de wereld van de digitale fotografie. Overal nam ik foto’s: op reis, in de tuin, van macro tot tele. Maar vanaf het moment dat er kindjes in mijn leven kwamen, vond ik mijn passie.

Kindjes kun je niet dwingen om te lachen, te poseren.. Hun spontaniteit is het mooiste wat er bestaat, waarbij ik enkel maar voordeel uit haal.

Indien je graag iets anders wil, aarzel niet om me te contacteren. Zo nam ik al foto’s voor een massagesalon, foto’s van handtassen, foto’s van een te verkopen huis. Van evenementen of andere (langdurige) shoots hou ik me momenteel nog weg (de kindjes willen ook nog wat mama-tijd).

Flying Queen

Je zag hoogstwaarschijnlijk al de naam ‘Flying Queen’ opduiken. Dit is mijn bedrijfsnaam, waarin fotografie en webdesign / webdevelopment geregistreerd staan.

Hoe ik aan de naam Flying Queen kom? Ik heb 20 jaar in competitie gevolleybald. De ‘fly’ is een term uit het volleybalspel (je moet het maar eens opzoeken). Dit was ook de actie die ik het liefste deed (en waarbij de ballen écht de grond in knalden (meestal zonder blok)). Toen op een bepaald moment een paar speelsters stopten, kregen we allen een jeneverflesje met daarop een bijnaam. Bij mij was dat dus ‘Flying Queen’. Het is als bedrijfsnaam misschien niet echt de beste keuze, maar voor mij is het dat wel :-).

https://flyingqueen.be

Creatieve duizendpoot – JULO

In 2015 kocht ik mijn eerste ‘plotter’. De ‘Silhouette Curio’. Die gebruikte ik toen om armbandjes te personaliseren. Ook voor naamstickers voor vb doopsuikers of gepersonaliseerde geschenkjes. x-aantal jaren later sta ik hier nu met een lasercutmachine :-). 

https://ju-lo.be