VEELGESTELDE VRAGEN

beantwoord

MOGEN WIJ, BROER, ZUS EN HOND MEE OP DE FOTO?

De prijs van de communieshoot is berekend op basis van 1 persoon. Broer en zus kunnen eventueel snel eens mee op de foto, maar deze foto’s worden extra aangekocht. Voor een familieportret boek je best een familieshoot (en dan kan iedereen mee :-))

WAT ALS IK OOK FOTO'S IN PARIJS WIL?

Dan neem je best eens telefonisch contact op om de mogelijkheden te bespreken. 

(vb: ik neem de communicant mee, jullie nemen mij mee – met overnachting? – foto’s bij de ‘verlichte’ eiffeltoren, zonsopgang, rooftopbar,.. ). Moeilijk dus om hier direct een prijs op te plakken. 

Ik heb per ongeluk een verkeerde bestandsnaam doorgegeven en dus een andere foto ontvangen dan die ik had gewild. En nu?

Dit is vervelend, maar ik kan je alsnog de juiste foto toesturen. Hiervoor betaal je wel de prijs voor een los digitaal bestand (€ 12,-). Wanneer ik per ongeluk een verkeerde foto door stuur, dan heb je geluk. Het juiste bestand wordt dan alsnog toegestuurd, hiervoor worden uiteraard geen kosten voor in rekening gebracht.

WE ZIJN EERDER KLAAR DAN OPGEGEVEN TIJD, KRIJGEN WE DAN KORTING?

De tijden die staan aangegeven bij de verschillende pakketten is slechts een indicatie. Wanneer we iets meer meer tijd nodig hebben, is dit geen probleem. Hier zijn natuurlijk wel grenzen, voor ieder extra kwartier uur wordt €25,- in rekening gebracht (indien mogelijk in de planning).

Zijn we eerder klaar, dan betekent dit dat we goed hebben samengewerkt, dit verandert niets aan het afgesproken tarief.

WAAROM MOET JE DE FOTO'S NABEWERKEN?

Ik fotografeer in RAW, dat zijn grote bestanden met veel informatie in die foto. Deze foto is nog niet klaar, om de foto’s goed weer te kunnen geven, bewerk ik ze één voor één. Ook zijn er soms meerdere foto’s nodig om die ene topfoto te maken. Bij het bewerken check ik de belichting, de kleurtemperatuur, contrast, etc. puistjes en blauwe plekken probeer ik zoveel mogelijk weg te werken, maar ik probeer zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid te blijven. 

KUNNEN WE JE ALS FOTOGRAF INBOEKEN VOOR EVENEMENTEN?

Ik hou slechts enkele weekends vrij voor fotografie (de andere weekends breng ik graag met mijn gezin door). Idem voor huwelijken of andere ‘all-day’ feesten.

HOE VERLOOPT DE BETALING?

Je kunt tijdslots inboeken in het systeem, hierna betaal je je shoot al volledig op voorhand (Via mollie (bancontact/ qr-code)). Indien het een besproken shoot is (vb Parijs, dagshoot, bedrijfsshoot), betaal je een voorschot van 35%, erna volgt een eindfactuur. Bekijk ook de algemene voorwaarden.

WELKE KLEDIJ MOET IK DRAGEN?

Kies maar uit waar je jezelf goed in voelt, pas dan zul je echt stralen. Bij koppel of familieshoots kun je er op letten dat je allemaal volgens hetzelfde seizoen gekleed bent. Dus niet één in de korte broek en een ander met een wollen trui. Verder doet jeans, wit en/of zwart het altijd goed. Kleuraccenten kunnen ook leuk zijn en de foto opvrolijken. (opletten dat het geen ‘carnaval’ wordt).

WAT ALS WE TE LAAT KOMEN?

Dan starten we later of beginnen alvast met de personen die wel op tijd zijn. Als we later starten dan gaat dit van de tijd af, anders kom ik te laat bij de volgende afspraak. De kosten voor de shoot blijven hetzelfde. Probeer daarom ruim op tijd te zijn. 

MAG IK INSPIRATIEFOTO'S DOORSTUREN?

Je mag zeker foto’s sturen van welk soort foto’s je graag ziet. Eventueel een link naar een pinterest bord mag ook. Op die manier kan ik meedenken en alles afstemmen op wat je wil. Indien iets, voor mij, niet haalbaar is laat ik het ook weten.

WAT MAG IK DOEN MET DE FOTO'S DIE IK AANKOCHT?
Alle foto’s zijn onderhevig aan het auteursrecht. De foto’s die je in HR krijgt zonder handtekening mogen enkel gebruikt worden voor persoonlijke doeleinden (fotoalbum, canvas, fotoprints, kaartjes,..), maar mogen niet online te zien zijn. Ook aan fotowedstrijden mag niet deelgenomen worden met door mij genomen foto’s. Alle foto’s die je krijgt met handtekening, mogen gebruikt worden op social media. Dit zonder extra bewerkingen en dus in originele staat. Indien je toch iets anders wil doen, vraag dan eerst mijn (schriftelijke) toestemming.
HOE EN WANNEER KRIJG IK MIJN FOTO'S
Na afloop van de shoot filter ik de mindere foto’s eruit (ogen toe, rare pose,..). Ik bewerk de foto’s naar eigen stijl en plaats de beste foto’s in de online galerij, dit kan tot 2 weken duren. Hier kies je de 10 beste uit en krijg je in hoge resolutie via een online galerij. De overige foto’s (met watermerk) kun je vrij downloaden en gebruiken voor social media.
KAN IK MIJN SHOOT ANNULEREN?
Een fotoshoot kan geannuleerd worden tot 48u voor de geplande sessie, het reeds betaalde bedrag blijft gelden voor een andere afgesproken datum. Bij annulatie op de dag van de sessie zelf of indien de klant zonder verwittigen afwezig blijft, wordt het bedrag terugbetaald min 75€. Dit omdat het gereserveerde tijdslot niet meer kan ingenomen worden.